[Κεραιοσυστήματα που εξαιρούνται αδειοδότησης]

Θέματα σχετικά με τα C.B. (Ραδιοσυχνότητα Πολιτών 27 MHz) και την Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη
Απάντηση
pez
Δημοσιεύσεις: 936
Εγγραφή: 03 Ιούλ 2016, 01:51
Ονομα: pez
Τοποθεσία: eu
Επικοινωνία:

[Κεραιοσυστήματα που εξαιρούνται αδειοδότησης]

Δημοσίευση από pez »

.
Αναζητώντας Νέο Οικοδεσπότη Φιλοξενίας Ιστοσελίδων, έπεσα επάνω στο θέμα αυτό, έψαξα σχετικώς με την [Αναζήτηση...], δεν βρήκα κάτι, και εξακολουθώ να μην είμαι σίγουρος αν αυτό το θέμα έχει υποπέσει στην αντίληψή σας:

"Σύμφωνα με το άρθρο 29 του Ν. 4635/2019 από την υποχρέωση της διαδικασίας αδειοδότησης του άρθρου 21 του Ν. 4635/2019 εξαιρούνται: [...]

γ) οι κατασκευές κεραιών αδειούχων ραδιοερασιτεχνών, με την προϋπόθεση ότι: αα) δεν επηρεάζουν δυσμενώς την ασφάλεια της αεροπλοΐας, ββ) χρησιμοποιούν συχνότητες οι οποίες έχουν κατανεμηθεί βάσει του Εθνικού Κανονισμού Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (ΕΚΚΖΣ) στην υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη, και γγ) έχει υποβληθεί δήλωση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κεραιοσυστήματος, με ενημέρωση του ΣΗΛΥΑ. Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ύστερα από εισήγηση της ΕΕΑΕ και της ΕΕΤΤ, καθορίζεται η διαδικασία υποβολής, η μορφή και το περιεχόμενο της ανωτέρω δήλωσης, καθώς και κάθε άλλο σχετικό ειδικότερο, τεχνικό ή/και λεπτομερειακό θέμα.
Για τη νόμιμη εγκατάσταση και λειτουργία κατασκευών κεραιών αδειούχων ραδιοερασιτεχνών σε κοινόχρηστους χώρους οικοδομών, συμπεριλαμβανομένων και των υφιστάμενων κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4635/2019 κατασκευών, απαιτείται και η συμμόρφωση με τον κανονισμό πολυκατοικίας του συγκεκριμένου κτιρίου και σε περίπτωση έλλειψής του με τις διατάξεις περί οροφοκτησίας και περί συνιδιοκτησίας που προστατεύουν τα δικαιώματα συνιδιοκτητών του συγκεκριμένου κτιρίου [...]"

καθώς και άλλες διάφορες, ενδιαφέρουσες όπως παρουσιάζονται αν και εν πολλοίς ακατανόητες σε εμένα, περιπτώσεις:

[ΕΕΤΤ][Αρχική σελίδα][Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες][Ρυθμιστικά θέματα Κατασκευών Κεραιών]

[Κεραιοσυστήματα που εξαιρούνται αδειοδότησης]
.
Άβαταρ μέλους
GeorgeVita
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 624
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 21:51
Ονομα: Γιώργος
Επικοινωνία:

Re: [Κεραιοσυστήματα που εξαιρούνται αδειοδότησης]

Δημοσίευση από GeorgeVita »

Επίσης αναφέρουν:
ε) οι κατασκευές κεραιών σταθμών βάσης CB, για τις περιπτώσεις που επιτρέπεται, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: αα) για τους σταθμούς έχουν εκδοθεί και ισχύουν άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και ββ) το υψηλότερο σημείο της κατασκευής κεραίας δεν εκτείνεται πέραν των έξι (6) μέτρων από τη βάση της,
Αφού ήδη έχουμε πεί ότι ο Νόμος απελευθέρωσε τα CB:
Από: ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, τεύχος Β-262, 3 Φεβρουαρίου 2017
...
- Επιτρέπεται η ελεύθερη, άνευ αδείας χρήση (free use) των κινητών, φορητών και σταθερών σταθμών (βάσης) CB (χωρίς την καταβολή παραβόλων ή τελών) που τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3, εφόσον πληρούνται και οι λοιπές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
...
Όσο για τις κεραίες ραδιοερασιτεχνών, όπως πάντοτε χρειάζονται νομικές επεξηγήσεις και αν είσαι σε πολυκατοικία να συμφωνήσουν οι συν-ιδιοκτήτες.

Τώρα για την περίπτωση λήψης εκπομπών ραδιοφώνου/τηλεόρασης:
θ) οι κατασκευές κεραιών μόνο λήψης εκπομπών που προορίζονται για το ευρύ κοινό.
... κάθε κατασκευή επιτρέπεται!
Απάντηση

Επιστροφή στο “CB & Ραδιοερασιτεχνικά”