Απολύτως!
Σχετικά με το να τρέξουν τα παλιά προγράμματα, τελικά, αν δεν λειτουργήσει το multi-boot με τα original Windows, ίσως κάποιο emulator;
Όπως λέει και ο τίτλος, trial and error!
Ναι... Ναι... trial and error... που συνεχίζεται...GeorgeVita έγραψε: ↑21 Σεπ 2024, 12:59 Αντιμετώπιση Προβλημάτων MS με την Μέθοδο "Δοκιμές-Με-Λάθη"
by GeorgeVita » 21 Sep 2024, 11:59Απολύτως!
Σχετικά με το να τρέξουν τα παλιά προγράμματα, τελικά, αν δεν λειτουργήσει το multi-boot με τα original Windows, ίσως κάποιο emulator;
Όπως λέει και ο τίτλος, trial and error!
0
μπαίνουμε ως root στο Linux desktop - Πάμε στο file : /etc/default/grub - Κάνουμε ένα καλού-κακού αντίγραφό του - Ανοίγουμε το file μέσα σε έναν text editor - Αλλάζουμε την γραμμή: GRUB_TIMEOUT=5 σε π.χ. GRUB_TIMEOUT=995 - Μετά από αυτήν βάζουμε - "για να φαίνεται ωραία" : ) - την γραμμή: GRUB_TIMEOUT_STYLE="countdown" - Σώνουμε - Βγαίνουμε - Ανοίγουμε ένα terminal - Δίνουμε : sudo update-grub - Κάνει update το file: /boot/grub/grub.cfg - Πάμε για Δοκιμή-Χωρίς-Λάθος : ) - Restart - Αρχίζει να μετρά ανάποδα από το -το-βλέπουμε-δεν-το-βλέπουμε- 995 - "Έχουμε έτσι την άνεση να το σκεφτούμε το πράγμα" - Κι αν και όταν αποφασίσουμε, τότε πατάμε [Esc] - Αν δεν πατήσουμε, τότε καθόμαστε και παρακολουθούμε το countdown μέχρις ότου εξαντληθεί και πάει από μόνο του εκεί που θέλει από default - Στο debian 12.7.1...GeorgeVita έγραψε: ↑23 Απρ 2014, 15:36 Δοκιμή android σε υπολογιστή με επεξεργαστή x86
by GeorgeVita » 23 Apr 2014, 14:36
root@DEBIAN:~# sudo update-grub
Generating grub configuration file ...
Found background image: /usr/share/images/desktop-base/desktop-grub.png
Found linux image: /boot/vmlinuz-6.1.0-25-amd64
Found initrd image: /boot/initrd.img-6.1.0-25-amd64
Warning: os-prober will be executed to detect other bootable partitions.
Its output will be used to detect bootable binaries on them and create new boot entries.
Found Windows NT/2000/XP on /dev/sda1
Found FreeDOS on /dev/sda10
Found MS-DOS 5.x/6.x/Win3.1 on /dev/sda6
done
root@DEBIAN:~#
.- Αμήν ! - Αφού όπως έχουμε από Πάρα Πολλά Χρόνια διαπιστώσει : Ο Χειρότερος Εχθρός Είναι Η Απογοήτευση.GeorgeVita έγραψε: ↑25 Σεπ 2024, 20:51 Re: SSD με MS διαίρεση Επτά-Boot
Ελπίζω να βρουν τις παραπάνω σημειώσεις κάποιοι που κόλλησαν και αποθαρρύνθηκαν ώστε να συνεχίσουν τις δικές τους προσπάθειες.
- Το λοιπόν, από εδώ που αντικεντροσυμμετρικά το βλέπω εγώ, μου δημιουργείται η εντύπωση πως σαν αυτή η τηλε-σύσταση να αφορά Πληροφορικάριους της Παλιοσειράς μου...GeorgeVita έγραψε: ↑25 Σεπ 2024, 20:51 Grub, MBR, Windows multiboot, ...
Παιχνίδια για ενηλίκους* πληροφορικάριους!
* με εμπειρία 18+ τριετιών
- Αυτό το άφησα τελευταίο διότι ενώ Έχω Πάρα Πολύ Καλά Νέα για την Ολοκλήρωση της Επιτυχούς Αντιμετώπισης των Εχθρών του Multi-Boot - μέχρις ότου βέβαια μας προκύψει κάποιος άλλος : ) - εν τούτοις το θέμα αυτό απαιτεί όπως -λόγω της σημασίας του- θιγεί σε ξεχωριστό μήνυμα...GeorgeVita έγραψε: ↑25 Σεπ 2024, 20:51 Πολύ δύσκολα εγχειρήματα! Υπάρχουν και πολλαπλά partition types κλπ.
Στις αρχικές προσπάθειες, αν και δηλώνω ημιμαθής, δεν μου άρεσε το Extended Partition με τα διαφορετικού τύπου Logical Partitions, όταν μάλιστα συνυπάρχει το NTFS.
Το λοιπόν, ήταν να μην φτιάξουμε πισινή... Τώρα που φτιάξαμε πισινή, με ταχύτατους MBR SSD SATA emulation IDE κλώνους, με * A M D * CPU, ποιος μας πιάνει! Βουρ στον πατσά! Κι έτσι ανοίξαμε θαρραλέα έναν από εκείνους "των τραπεζών" "με W10 στο τσιπάκι"GeorgeVita έγραψε: ↑16 Σεπ 2024, 21:16 Re: Απόπειρα Αντιμετώπισης Προβλημάτων MS με την Μέθοδο "Δοκιμές-Με-Λάθη"
Post by GeorgeVita » 16 Sep 2024, 20:16
...
"πολύ αλλαγμένη σύνθεση", "ενεργοποίηση Windows"
...
και "Θενκ(γ)ιου!" κι άντε ΟΥΣΤ! - Κι άντε ΓΕΙΑ!