Διαδικτυακό ραδιόφωνο χωρίς ΑΕΠΙ

Προβληματισμός, προτάσεις και λύσεις για "αναβάθμιση" του Η/Υ σε εργαλείο παραγωγικότητας!
Λειτουργικά συστήματα, Backup/Recovery, χρήση του hardware I/O.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
GeorgeVita
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 624
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 21:51
Ονομα: Γιώργος
Επικοινωνία:

Διαδικτυακό ραδιόφωνο χωρίς ΑΕΠΙ

Δημοσίευση από GeorgeVita »

Και όμως, μπορείτε να μετατρέψετε τον Η/Υ σε εργαλείο παραγωγικότητας αν "συντονιστείτε" στην I.P. ενός διαδικτυακού ραδιοφώνου (e-radio) που παίζει μουσική χωρίς διαφημίσεις. Αν πρόκειται για e-radio που μεταδίδει μουσική με άδεια Creative Commons τότε επιτρέπεται να την αναμεταδώσετε δημόσια χωρίς να πληρώσετε κάποιο οικονομικό αντίτιμο για δικαιώματα παραγωγών (λ.χ. ΑΕΠΙ).

Ακούστε το:

Εικόνα ccradio.ellak.gr

Το ccradio της ΕΕΛ/ΛΑΚ (Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο.
Μη περιμένετε να ακούσετε τα σουξέ του ραδιοφώνου και είναι πιθανό να μη σας αρέσουν οι δωρεάν συγχορδίες των μουσικών που παρέχουν τη δουλειά τους με άδεια Creative Commons, αλλά που ξέρεις; Στην ιστοσελίδα του ccradio κάνετε ακρόαση στο γενικό πρόγραμμα. Αν εγγραφείτε μέλος μπορείτε να επιλέξετε είδος μουσικής, να φτιάξετε playlists και να ανατρέξετε στο ιστορικό ακροάσεών σας.

Σχετικά με την δυνατότητα ελεύθερης αναμετάδοσης μεταφέρω απόσπασμα από την ιστοσελίδα του ccradio:
...
Το ψηφιακό μουσικό ραδιόφωνο ccradio.ellak.gr είναι μια υπηρεσία που απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να αναπαράγουν δημόσια στους χώρους τους μουσική που διανέμεται ελεύθερα με άδειες Creative Commons(http://www.creativecommons.gr) και δεν δημιουργεί απαιτήσεις από φορείς συλλογικής διαχείρισης.

Οι άδειες Creative Commons(http://www.creativecommons.gr) επιτρέπουν τη διάθεση δημιουργικού περιεχομένου(μουσική, κείμενο, οπτικο-ακουστικά και καλλιτεχνικά έργα) στο ευρύ κοινό κατά τρόπο που επιτρέπει νόμιμα την ελεύθερη διανομή, αναπαραγωγή και περαιτέρω χρήση του ψηφιακού περιεχομένου. Κατά αυτό τον τρόπο αυξάνεται την προσβασιμότητα στο υλικό και επιτρέπει την νόμιμη χρήση στο ιντερνέτ καθώς και σε διαδικτυακές υπηρεσίες συμμετοχικής δημιουργίας, όπως wikis και remix sites, κλπ.

Βασικός στόχος των αδειών Creative Commons είναι να επιτρέπουν στο δημιουργό να επιλέγει ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίον θα διαθέτει το πνευματικό του δημιούργημα χωρίς μεσάζοντες ή άλλους τρίτους που συχνά τον αναγκάζουν να χρησιμοποιήσει επιχειρηματικά μοντέλα που δεν ανταποκρίνονται στο κοινό του καλλιτέχνη ή στις τεχνολογίες που θέλει να χρησιμοποιήσει.

Οι άδειες Creative Commons έχουν μεταφερθεί στο Ελληνικό Δίκαιο από το 2007, καθώς και σε περισσότερες από 70 χώρες με τουλάχιστον 100 συντονιστές στις χώρες αυτές και περισσότερα από 350 εκατομμύρια αδειοδοτημένα έργα. Επιπλέον, αποτελούν τον πλέον αποδεκτό τρόπο για τη διάθεση περιεχομένου από πλατφόρμες συλλογικής δημιουργίας, όπως η Wikipedia, ενώ η αναζήτηση ή χρήση αδειών Creative Commons υποστηρίζεται από υπηρεσίες και εργαλεία όπως Google, Flickr, Jamendo, YouTube, κλπ.

Το ψηφιακό μουσικό ραδιόφωνο ccradio.ellak.gr είναι ελεύθερα προσβάσιμο όλο το εικοσιτετράωρο, όμως για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τις πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρονται απαιτείται εγγραφή στο δικτυακό τόπο της ΕΕΛΛΑΚ. Τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να επιλέξουν το είδος της μουσικής που επιθυμούν να αναπαράγουν μέσα από διαθέσιμες λίστες με διαφορετικά είδη μουσικής που ανανεώνονται συχνά. Επίσης οι χρήστες μέσα από τον λογαριασμό τους έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης του ιστορικού τους ώστε να τεκμηριώνεται ο χρόνος, ο τόπος και το είδος της μουσικής που έχουν χρησιμοποιήσει.
...
Αν χρειάζεστε ελεύθερη μουσική για το δικό σας e-radio, video, παρουσίαση, ψάξτε για πηγές μουσικής Creative Commons όπως το jamendo και το FMA. Θυμηθείτε μόνο να αναφέρετε την πηγή ή/και τον συνθέτη (διαβάστε τις σχετικές άδειες που συνοδεύουν το μουσικό έργο).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ο Η/Υ ως εργαλείο παραγωγικότητας!”