... στον hetzner

Ηλεκτρονικά εξαρτήματα και ηλεκτρολογικό υλικό, θεωρία, πως λειτουργεί, που το βρίσκουμε, τεκμηρίωση (datasheets), βιβλιογραφία.
pez
Δημοσιεύσεις: 786
Εγγραφή: 03 Ιούλ 2016, 01:51
Ονομα: pez
Τοποθεσία: eu
Επικοινωνία:

... στον hetzner

Δημοσίευση από pez »

.
LIBRETEXTS

Παράδειγμα - Εντυπωσιακό - Που το βρήκαμε ψάχνοντας με το google για "Significant Digits":

Από το Βιβλίο:

" "CHEM 100: Foundations of Chemistry":

το Chapter-Κεφάλαιο:

"2. Measurement and Problem Solving"

και ιδιαίτερα οι

Πέντε 5 Κανόνες Προσδιορισμού του Πλήθους των Σημαντικών Ψηφίων

που δίδονται στην Section-Ενότητα:

2.3: Significant Figures - Writing Numbers to Reflect Precision

μαζί με τα αναφερόμενα στην επόμενη ενότητα:

2.4: Significant Figures in Calculations

και πάμε εκεί, ρίχνουμε μια ματιά και τα βρίσκουμε όλα :

Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Α !

Οπότε, πατώντας επάνω στο κόκκινο κουμπί "PDF" κατεβάζουμε, διαλέγοντας, είτε το το "Chapter" (~5 MB), είτε το "Full Book" (~82 ΜΒ):

https://batch.libretexts.org/print/Finished/chem-182602/Full.pdf

Πω! Πω! Δεν είναι Μαϊμού! Δεν είναι Αρπαχτή!

: D

Συνιστάται.

Ανεπιφύλακτα.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pez την 24 Απρ 2022, 19:04, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
pez
Δημοσιεύσεις: 786
Εγγραφή: 03 Ιούλ 2016, 01:51
Ονομα: pez
Τοποθεσία: eu
Επικοινωνία:

Αλλά Με Λάθη - Re: LIBRETEXTS - Όχι Απλώς "Κι άλλα" Δωρεάν TextBooks

Δημοσίευση από pez »

.
Δυστυχώς, στα πολύ ενδιαφέροντα αυτά γραπτά βρέθηκαν λάθη. Επεκοινώνησα με την Συγγραφέα και ζήτησα την άδειά της για να τής τα αναφέρω. Εν τω μεταξύ, για να τα μελετήσω συστηματικά, πάω να αποσπάσω από τις ιστοσελίδες ένα clear text κείμενο -σε δύο βήματα : [Toggle Reader View] και μετά [File|Save Page As...|Save as type: Text Files (.txt, .text)] με αλλαγή του προτεινόμενου extension από .htm σε .txt, έτσι ώστε, πετώντας τα όποια άχρηστα στολίδια, να το διαμορφώσω περαιτέρω στο Notepad [menu : Format | [ ] Word Wrap], με Liberation Mono Font και σε μέγεθος κατάλληλο για να μην σπάζουν οι σειρές, οι οποίες, όπως ήδη φαίνεται, έχουν φάρδος 72 χαρακτήρες, για να το τυπώσω οικονομικά, σε χαρτί Α4 μπρος-πίσω, με το απολύτως αναγκαίο μικρότερο δυνατό περιθώριο, [File | Page Setup | Size : A4 | Orientation : Portrait | Margins (inches) Left=Right=Top=Bottom : 0.2 ] ~5-6 mm για να δέσω τα φύλλα, ελπίζω να είναι λίγα, οπότε με το συρραπτικό, το κανονικό, και με 7 καθ΄ύψος συνδετήρες 4X6 mm- έτσι ώστε να μπορώ να γράφω επάνω στο χαρτί ό,τι θέλω, και τέλος να το κάνω και πάλι pdf και -αφού έχει δικαιώματα [CC BY-NC-SA 3.0 US]- να το ανεβάσω, αναλόγως μεγέθους, είτε στο archive.org είτε -μετά από σχετική συζήτηση στον Χώρο των Μελών με τον Γιώργο- στο όπως αποφασίσαμε, νέο οικονομικό-τατο (την στιγμή αυτή, μαζί με ΦΠΑ, 1.92 EUR μηνιαίως) web site μας στους Hetzner servers στην Γερμανία: www.120pi.de, αφού τα τσουγκρίσαμε -και πάρα πολύ αργήσαμε- με τον ελληνικό μεσάζοντα "οικοδεσπότη" μας στους... ίδιους servers), όπου υπενθυμίζουμε ότι Η Αντίσταση του Ελευθέρου Χώρου έχει Τιμή 120π.
.
Άβαταρ μέλους
GeorgeVita
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 592
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 21:51
Ονομα: Γιώργος
Επικοινωνία:

Re: Αλλά Με Λάθη - Re: LIBRETEXTS - Όχι Απλώς "Κι άλλα" Δωρεάν TextBooks

Δημοσίευση από GeorgeVita »

pez έγραψε: 14 Μαρ 2022, 22:38 www.120pi.de ... υπενθυμίζουμε ότι Η Αντίσταση του Ελευθέρου Χώρου έχει Τιμή 120π.
Καλορίζικο!

Πριν μερικές μέρες είδα στο www.120pi.de ύλη από την κλασική σας ιστοσελίδα, τώρα ο browser δεν βρίσκει το δρόμο του!

Προετοιμάζετε τη νέα όψη ή θέλει κάποια ρύθμιση;
pez
Δημοσιεύσεις: 786
Εγγραφή: 03 Ιούλ 2016, 01:51
Ονομα: pez
Τοποθεσία: eu
Επικοινωνία:

hetzner

Δημοσίευση από pez »

GeorgeVita έγραψε: 21 Μαρ 2022, 20:30
pez έγραψε: 14 Μαρ 2022, 22:38 www.120pi.de ... υπενθυμίζουμε ότι Η Αντίσταση του Ελευθέρου Χώρου έχει Τιμή 120π.
Καλορίζικο!

Πριν μερικές μέρες είδα στο www.120pi.de ύλη από την κλασική σας ιστοσελίδα, τώρα ο browser δεν βρίσκει το δρόμο του!

Προετοιμάζετε τη νέα όψη ή θέλει κάποια ρύθμιση;
.
Χαίρετε!

Ευχαριστώ πολύ!

Αν και δεν κράτησε πολύ... Μόνον 36 ώρες...

Για λόγους, που μαζί με άλλους -οι οποίοι μπορεί να σάς ενδιαφέρουν, όπως π.χ. terms and conditions, GDPR, "φθηνός" cloud server, συνδρομές, domains- όλοι του hetzner -έχω τώρα μέρες-και-νύχτες που "ενημερώνομαι" και γράφω-μετανιώνω-διορθώνω-ξαναγράφω-και-σβήνω μέχρι να συμπεράνω, οπότε και- θα τους εκθέσω εδώ.

: )
.
pez
Δημοσιεύσεις: 786
Εγγραφή: 03 Ιούλ 2016, 01:51
Ονομα: pez
Τοποθεσία: eu
Επικοινωνία:

Εξελίξεις - Re: hetzner

Δημοσίευση από pez »

.
Για webhosting, τόσο στο Συμβόλαιό του όσο και στις online Περιλήψεις του -μετά από την αυτόματη μετάφρασή τους από τα αγγλικά σε σχεδόν άπταιστα -μετά από τόσα χρόνια τώρα πια "εκμάθησης"- ελληνικά -το λένε και "εφαρμοσμένη τεχνητή νοημοσύνη"- , με το addon του google translator στον firefox- υπήρχαν μερικές λεπτομέρειες και επεξηγήσεις -σημειωμένες με "?"- αντιστοίχως, οπότε, αφού ρωτήσαμε σχετικώς και μάς διαβεβαίωσαν πως ΝΑΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, η ελαχίστη ετήσια συνδρομή είναι 12 Χ 1.94 EUR συμπεριλαμβανομένου ΑΤ 20% VAT (+ 9.98 EUR, μία φορά, "για το setup"), "υπογράψαμε" για αυτό ακριβώς το web hosting του από τος 13/11/2012 domain μας [op4.eu], κρατώντας όμως και ανανεώνοντας την συνδρομή του στον ελληνικό πάροχό του προς 17.00 EUR συν GR 24% ΦΠΑ για επιπλέον δύο 2 έτη -έχουν σημασία οι τιμές για αυτό και τις αναφέρουμε επακριβώς-, αλλάξαμε τους τρεις 3 ελληνικούς DNS στους τρεις 3 αντίστοιχους του hetzner, και γνωρίζοντας πως η διαδικασία αυτή αναδρομολόγησης μπορεί να κρατησει έως και 24 ώρες -μετρώντας από τις περίπου 20:00 ώρα Ελλάδος, έχουμε και αλλαγή στην θερινή ώρα απόψε : ) παρά το σχετικό παλαιό μήνυμα του Γιώργου- ξεκινήσαμε -με την online εφαρμογή [WebFTP] που μάς διαθέτει ο hetzner στο online interface [konsoleH] μέσω του οποίου επικοινωνούμε με τον account μας εκεί- την μεταφορά των περιεχομένων του [op4.eu] από εκείνα του folder [op4.eu/fora/hlektronika.com/] , δηλαδή αυτού με τις εικόνες τις οποίες χρησιμοποιούμε στα μηνύματά μας εδώ, κι έτσι δεν περιμένουμε να υπάρξει αναστάτωση στην συνέχεια και εμφάνιση των μηνυμάτων μας αυτών εδώ.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pez την 27 Μαρ 2022, 06:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
pez
Δημοσιεύσεις: 786
Εγγραφή: 03 Ιούλ 2016, 01:51
Ονομα: pez
Τοποθεσία: eu
Επικοινωνία:

Οι Εδώ Εικόνες - Re: hetzner

Δημοσίευση από pez »

pez έγραψε: 27 Μαρ 2022, 00:37 .
... δεν περιμένουμε να υπάρξει αναστάτωση στην συνέχεια και εμφάνιση των μηνυμάτων μας αυτών εδώ.
.
.
Κι όμως υπήρξε. Για λίγο. Ευτυχώς. Το πρόβλημα είναι πως κάποια στιγμή βάλανε στη ζωή μας τα "πιστοποιητικά ασφαλείας" των websites -όπως πάντα σαν: "άμα θες", ενώ στην πραγματικότητα με το ζόρι αφού: "άμα δεν θες, τότε δεν μπαίνεις μέσα" (στο site εύκολα) και στην θέση του http, για το από την εν λόγω στιγμή εκείνη, εξαίφνης, "ανασφαλές" website, το https : "Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS), HTTP over TLS, ή HTTP over SSL". Οπόταν, από την στιγμή εκείνη και μετά, ζητήσαμε από τον -τότε ελληνικό- provider μας να μην γινόμαστε ρεζίλι αυτά τα γελοία περί "ανασφαλείας', μιας και τα περιεχόμενα του δικού μας website, ως εντελώς "στατικά", δεν ήταν δυνατόν να είναι "ανασφαλή" -ούτε password ζητούσαμε, ούτε τίποτα- να μας κάνει και εμάς "https", πράγμα και που έγινε μέσω του cpanel (αντί του τωρινού konsoleH) interface. Πλην όμως εδώ, και μέχρι την στιγμή εκείνη, ανεβάζαμε links προς τις εικόνες του website μας με http, ενώ μετά την στιγμή εκείνη, με https. Αλλά. Μετά την δημιουργία του νέου op4.eu στον hetzner, αυτός έγινε αρχικά http "ανασφαλής" κι όχι https "ασφαλής".
-
Στο σημείο αυτό να πούμε πως ένας-από-τους-τρεις λόγους που μέσα σε 36 ώρες χαλάσαμε το [120pi.de] στον hetzner ήταν πως ενώ όταν φτιάξαμε τον account οι επιλογές για SSL ήταν * τ έ σ σ ε ρ ι ς *, εκ των οποίων 2 επί πληρωμή (το 1 έμμεσα) και δύο free, όταν την άλλη μέρα ξαναμπήκαμε στον account μας οι 4 επιλογές είχαν γίνει μόνον * μ ί α *, η ακριβή επί πληρωμή: "34.80 EUR yearly"... κι αμέσως διαγραφή, καθότι : "I don't like these attitudes"
-
Έτσι, εδώ έδειχνε τις "παλαιότερες" εικόνες, με links http, δεν έδειχνε τις "τρέχουσες" εικόνες, με links https... Κι ενώ ήμουν έτοιμος να πιάσω εδώ μία-μία τις διορθώσεις-υποβαθμίσεις όπου "https" βάλε "http" και σκεφτόμουνα να τις βρω πρώτα με την [Αναζήτηση] : "https://www.op.eu/fora/" -που πράγματι τώρα που το βλέπω παίζει επιστρέφοντας 98, ενώ με [Αναζήτηση] : "https://www.op.eu/fora/hlektronika.com" 92- καθώς και ενδεχόμενες παραλλαγές τρέχα-γύρευε- τριγυρνώντας απελπισμένος δεξιά-κι-αριστερά μέσα στην konsoleH, έπεσα επάνω σε μια επιλογή : "free basic SSL" (προσοχή! άλλο "FREE" κι άλλο "FEE", που παραμονεύει ανά πάσα στιγμή -τρομάζεις!- ως 34.80 EUR "να προστεθεί"!), την πάτησα, κι ΕΥΤΥΧΩΣ για εμένα, έπαιξε!

Κι επειδή όταν φωνάζεις ένα link http σε site https αυτό παίζει, τώρα θα πρέπει να έχουν αποκατασταθεί όλες οι εικόνες εδώ που έχουν links στο "https://www.op.eu/fora/hlektronika.com", είπαμε: 92, αφού την στιγμή αυτή μόνον τα περιεχόμενα αυτού έχω ανεβάζει στον hetzner και απομένει να ανεβάσω και τα folders με τις λοιπές εικόνες (6 = 98-92) για να ξαναπαίξουν κάποια στιγμή όλες...
.
Προσθήκη - Λίγη Ώρα Μετά - Έκπληξη! - Όλα δείχνουν πως ΔΕΝ υποστηρίζει email accounts σε subdomains... - Μόνον στην μοναδική main domain - Κρίμα - Καθότι είχαμε αρκετούς δεξιά-κι-αριστερά... - Ευτυχώς! - Ενημερωτικούς ως επί το πλείστον
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pez την 27 Μαρ 2022, 19:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
GeorgeVita
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 592
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 21:51
Ονομα: Γιώργος
Επικοινωνία:

Re: LIBRETEXTS - Όχι Απλώς "Κι άλλα" Δωρεάν TextBooks

Δημοσίευση από GeorgeVita »

Χαίρετε!
Το δικό μου πακέτο hosting είναι Level-4 που επιτρέπει έως 5 add-on domains.
Κάθε domain (βασικό ή πρόσθετο) έχει δικό του σύστημα email ενώ τα sub-domains δεν έχουν.

Κάθε domain μπορεί να είναι καταχωρημένο και να πληρώνεται οπουδήποτε αλλού. Απλά, το βασικό domain name, εφόσον εμπίπτει στην προσφορά τους (πρέπει να έχει συγκεκριμένες καταλήξεις), συμφέρει να είναι στην εταιρεία που κάνει το web hosting.

Μέχρι σήμερα, δεν έχω χρωθεί κάτι για το https (χρησιμοποιώ την default-δωρεάν επιλογή).

Σχετικά με την μετατροπή των links από http σε https, ίσως υπάρχει δυνατότητα μιας ρύθμισης για αυτόματη ανακατεύθυνση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκει ο browser την ύλη. Μετά, παραμένει το θέμα ένδειξης για "μή ασφαλή περιήγηση" στην ιστοσελίδα που περιέχει τον σύνδεσμο μιας φωτογραφίας σε http...
pez
Δημοσιεύσεις: 786
Εγγραφή: 03 Ιούλ 2016, 01:51
Ονομα: pez
Τοποθεσία: eu
Επικοινωνία:

Re: LIBRETEXTS - Όχι Απλώς "Κι άλλα" Δωρεάν TextBooks

Δημοσίευση από pez »

GeorgeVita έγραψε: 27 Μαρ 2022, 13:03 ...
[1] Το δικό μου πακέτο hosting είναι Level-4 που επιτρέπει έως 5 add-on domains ...
[2] παραμένει το θέμα ένδειξης για "μή ασφαλή περιήγηση" στην ιστοσελίδα που περιέχει τον σύνδεσμο μιας φωτογραφίας σε http ...
[3] το βασικό domain name, εφόσον εμπίπτει στην προσφορά τους (πρέπει να έχει συγκεκριμένες καταλήξεις), συμφέρει να είναι στην εταιρεία που κάνει το web hosting ...
[4] δεν έχω χρεωθεί κάτι για το https (χρησιμοποιώ την default-δωρεάν επιλογή) ...
[5] Σχετικά με την μετατροπή των links από http σε https, ίσως υπάρχει δυνατότητα μιας ρύθμισης για αυτόματη ανακατεύθυνση ...
[6] Κάθε domain (βασικό ή πρόσθετο) έχει δικό του σύστημα email ενώ τα sub-domains δεν έχουν
...
.
Καλημέρα ! - Καλό Μεσημέρι, δηλαδή... - Ξημερωθήκαμε αλλά το μεταφέραμε... - Το θέμα όμως "τι πραγματικά παίζει" παραμένει...

Λοιπόν. Πρώτα-πρώτα να δηλώσουμε πως βέβαια εμείς κάτι μόλις ολιγότερο από περασμένα μεσάνυχτα έχουμε σχετικά με αυτά τα θέματα όπου και συνεχίζουμε να ενεργούμε "εκ των ενόντων", καθότι δεν κρίνουμε καθόλου σκόπιμο να δαπανήσουμε περισσότερο χρόνο από αυτόν τον ήδη πάρα πολύ που ξοδεύουμε τζάμπα-και-βερεσέ, για μια τόσο ευμετάβλητη "τεχνολογία" όπως αυτή στην οποία όλο τα σκαλίζουν και τα αλλάζουν τα πράγματα σήμερα, αυτά τα ίδια πράγματα που οι ίδιοι χθες όρισαν : "Τεχνολογία Μπάχαλο".

[1] Ταλαντεύθηκα πολύ για το Level-4 αλλά είπα να τολμήσω το φτηνότατο Level-1 - να δω κι αν παίζει όπως μας τα λένε.

[2] Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι τα πράγματα τελικά θα παίξουν για τα subdomains έτσι όπως πρέπει μετά τις "απαιτούμενες 24 ώρες" που συνέχεια μας λένε εκεί ότι απαιτούνται. Κι αυτό διότι τώρα, το μεσημέρι, ακόμα δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει το αν παίζουν τα links προς τα subdomains "διπλά", δηλαδή είτε "με", είτε "χωρίς", το πρόθεμα "www" - και λέω "φαίνεται" διότι εμπλέκεται κι αυτή η αναθεματισμένη η cache του firefox ή όπου εκεί μέσα τέλος πάντων δεν ξέρω που, που όταν αποδέχεσαι την περιήγηση ως "ασφαλή" δεν σου ξαναβγάζει αυτή την γελοία "προειδοποίηση", όπως πάντα για το καλό μας. Δοκιμάσαμε να ορίσουμε ξεχωριστή subdomain που ξεκινά με το www το ίδιο όνομα και να βλέπει στο ίδιο directory αλλά ο server μας έβγαλε "error" και τρεχάτε για support... Είναι κι αυτές οι διαδικτυακές "συμβουλές" με το "CNAME" και το "Α" που τα μπερδεύουν ακόμα πιο πολύ τα πράγματα... Θα δούμε. Όπως πάντα. Με επίμονο αλλά όχι πάντα υπομονητικό "μηχανολογικό" trial-and-error : )

[3] Κάναμε ερώτηση στο support και για την διάρκεια του δωρεάν ονόματος και περιμένουμε απάντηση.

[4] Πολύ ωραία! - Διότι αυτό απαντά στην επόμενη ερώτηση που επρόκειτο να κάνουμε αναφορικά με την διάρκεια του SSL.

[5] Redirection είχα στον προηγούμενο provider με το cpanel αλλά μπερδεύτηκα, ουσιαστικά χωρίς λόγο εδώ που τα λέμε, και το κατήργησα. Για μια στιγμή σκεφτήκαμε χθες -δηλαδή σήμερα- να το επιχειρήσουμε αλλά ήμασταν πάρα πολύ ζαλισμένοι πια για να κατανοήσουμε τι θα έπρεπε να κάνουμε. Όμως. Θα δούμε πως θα πάει το πράγμα κι αν απαιτηθεί θα το ξαναπιάσουμε.

[6] Ε, τουλάχιστον προς το παρόν, αυτό το ζήτημα με τα email accounts των subdomains είναι το μοναδικό που δεν φανταστήκαμε ποτέ πως θα αντιμετωπίζαμε. Αλλά εντάξει. Μπορούμε να κάνουμε και χωρίς αυτό. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Εν κατακλείδι: Σας παρακαλώ πολύ αν αντιληφθείτε κάτι το συγκεκριμένο που να μην παίζει να μου το πείτε αμέσως για να επιχειρήσω να το διορθώσω.

Ευχαριστούμε πολύ!
.
pez
Δημοσιεύσεις: 786
Εγγραφή: 03 Ιούλ 2016, 01:51
Ονομα: pez
Τοποθεσία: eu
Επικοινωνία:

SSL - Re: hetzner

Δημοσίευση από pez »

GeorgeVita έγραψε: 27 Μαρ 2022, 13:03 ...
ίσως υπάρχει δυνατότητα μιας ρύθμισης για αυτόματη ανακατεύθυνση.
...
το θέμα ένδειξης για "μή ασφαλή περιήγηση" στην ιστοσελίδα
.
Επανέρχομαι.

Διότι ξεκινώντας από αυτό το χρήσιμο link που παραθέσατε:

(0) Θυμήθηκα πως μπορείς να κάνεις account χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις το παραμικρό - προσέχοντας όμως και να μην πατήσεις πάνω σε κάποια από τις πάμπολλες παραγγελίες : ) - οπότε και αποκτάς έτσι πρόσβαση login στην konsoleH:

https://konsoleh.your-server.de/

(1) Βεβαιώθηκα πως η δυνητική προσθήκη του προθέματος "www" γίνεται κατά την διαδικασία καθορισμού νέας subdomain:

https://konsoleh.your-server.de/
[Services]
Settings
[Subdomains >>]

-ή-
https://konsoleh.your-server.de/subdomain.php

όπου κι επιλέγω:

add www entry [v]

(2) Διόρθωσα τον ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ με τον οποίο πρόσθετα το δωρεάν cerificate, ήτοι κατά σειράν:

https://konsoleh.your-server.de/
[Services]
Extras
[SSL Manager >>]
SSL Accounts

κι εκεί ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ: Select Certificate

που έτσι καθοδηγεί -τουλάχιστον την στιγμή αυτή- τον firefox -διότι ο chrome δεν φαίνεται να παραπονείται- στην ΑΝΑΙΤΙΑ ΦΑΣΑΡΙΑ για ΔΗΘΕΝ "μή ασφαλή περιήγηση" στις ιστοσελίδες της subdomain μας, ιδίως όταν προτάσσεται στην γραμμή διεύθυνσης του browser το "www" -αν και για να λέμε του στραβού το δίκιο λέει και πως το certificate είναι για το όνομα της subdomain χωρίς το πρόθεμα "www" αλλά ποιος δίνει σημασία στο τι ο firefox λέει όταν επείγεται να δει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας κι αντί για αυτό βρίσκεται θορυβημένος να κοιτάει το "προειδοποιητικό" μήνυμα του firefox ανερωτώμενος που έμπλεξε, τι τον περιμένει, και τι θα πάθει αν τολμήσει να υπερβεί το εμπόδιο και να προχωρήσει ιδία ευθύνη
-
όχι βέβαια πως δεν παραμονεύει κι ο κάθε κακόβουλος για να του κάνει ζημιά...
-
στον ΟΡΘΟ ΤΡΟΠΟ, ήτοι στην αρχή πάλι:

https://konsoleh.your-server.de/
[Services]
Extras
[SSL Manager >>]
SSL Accounts

αλλά μετά

ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΟΣ : SSL certificates

ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΟΣ : Select Certificate

Εικόνα
-
και με την ευκαιρία : αυτή είναι η πρώτη νέα εικόνα που ανεβάσαμε στον hetzner : D
-
Basic Certificate (Symantec) (Free)
Request a new certificate
-π.χ.-
Issue certificate to: floss.antennas.op4.eu
Include www subdomain entry [v]
Create request
<= "The certificate is being requested... Please be patient."
-και μετά από "κάποια ώρα"-
<= "That certificate was issued directly via file based authentication. You can now install it using SSL Manager."
[Reload Page]
Services
[SSL MAnager >>]
SSL Accounts
x floss.antennas.op4.eu - [Select Certificate] v
[floss.antennas.op4.eu (Basic)] ()
...
<= "The account has been successfully created."
Active certificates
[ ] Type --- Valid till
V floss.antennas.op4.eu (Basic) --- 2023-03-27
[V] Active

Έτσι, τώρα φαίνεται να παίζει -επιτέλους!- το SSL "κανονικά" και για τον firefox:

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ:

1 https://floss.antennas.op4.eu

2 https://www.floss.antennas.op4.eu

3 http://floss.antennas.op4.eu

4 http://www.floss.antennas.op4.eu

κι ενώ πάντοτε στην γραμμή διευθύνσεων αφήνει το -ή- "διορθώνει σε":

"https://"

- Ελπίζω -
.
pez
Δημοσιεύσεις: 786
Εγγραφή: 03 Ιούλ 2016, 01:51
Ονομα: pez
Τοποθεσία: eu
Επικοινωνία:

Re: Δωρεάν Domain; - Re: hetzner

Δημοσίευση από pez »

pez έγραψε: 27 Μαρ 2022, 17:05 ...
[3] Κάναμε ερώτηση στο support και για την διάρκεια του δωρεάν ονόματος και περιμένουμε απάντηση.
...
.
Πήραμε απάντηση που λέει ότι το όνομα του domain θα είναι δωρεάν όσο θα έχουμε τον account στον hetzner. Βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράφεις τα τέλη μπορεί να αναπροσαρμοσθούν μονομερώς από τον hetzner και αν δεν σ' αρέσει τότε φεύγεις. Το νέο ερώτημα που ανακύπτει εδώ είναι αν το "δωρεάν" πάει πράγματι ανά account ή αν πάει ανά product με Δωρεάν Domain του account, οπότε αν κάνει αναπροσαρμογή τελών -που κάποια στιγμή, όπως δεν χρειάζεται να είμαστε μάντεις για να το "προβλέψουμε" πως όχι πολύ μακριά από τώρα θα κάνει οπωσδήποτε, αφού όλοι για πληθωρισμό μιλάνε ή/και αύξηση τιμών, όπως τελευταία ξαναγράψαμε, "εφαρμόζουν"- τότε θα τα χάσεις όλα-όσα free domain έχεις πάρει. Χμ... Αυτό το θέμα του πλήθους των δωρεάν account είναι ενδιαφέρον και πρέπει να ξαναρωτήσουμε σχετικώς : )
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pez την 29 Μαρ 2022, 17:57, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υλικό, εξαρτήματα, βιβλιογραφία”