Σελίδα 2 από 2

Re: MPLAB target device ID errors...

Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2017, 21:35
από SeAfasia
οκ,ευχαριστώ Γιώργο...αυτό σου λέι κάτι;
mplabX.jpg

Re: MPLAB target device ID errors...

Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2017, 22:55
από GeorgeVita
Αυτό είναι κανονικό. Self test γίνεται σε λίγα εργαλεία συνήθως με ειδική πλακέτα που κάνει τις συνδέσεις I<-->O.
Αν θέλεις να ελέγξεις γενικά το PICkit3 δοκιμάζεις άλλο τύπο μC, καλύτερα διαφορετικής οικογένειας.
Επίσης, η Microchip συνηθίζει να αντικαθιστά δωρεάν τα καμμένα εργαλεία ανάπτυξης (πρέπει να σιγουρευτείς, να το περιγράψεις σε email, περιμένεις απάντηση και προτείνουν μεγάλη έκπτωση ή αντικατάσταση με καινούργιο). Δε νομίζω όμως να το έχεις κάψει.

Re: MPLAB target device ID errors...

Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2017, 23:10
από SeAfasia
αυτό δεν το ήξερα όσον αφορά τα εργαλεία ανάπτυξης,ωραία θα το "παλέψω" και τα ξαναλέμε Γιώργο(έχω και τις εξετάσεις για SV....)

Re: MPLAB target device ID errors...

Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2017, 16:53
από SeAfasia
επιστροφή,όσον αφορά του PICKit3 firmware version και το power target:

Re: MPLAB target device ID errors...

Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2017, 18:37
από GeorgeVita
Το ίδιο firmware βάζει και το δικό μου. Στο forum της Microchip αναφέρουν λύση διαφόρων προβλημάτων με firmware upgrade ή downgrade. Εσύ θα μπορούσες να αφαιρέσεις την αυτόματη ενημέρωση στα MPLAB (8.x. και -X) και να δοκιμάσεις (αν δε το έχεις ήδη κάνει) το νεώτερο firmware που έρχεται με το MPLAB-X.

Αλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις τάση 5V ή τροφοδότηση από το PICkit3 (αφού αποσυνδέσεις άλλα ενεργοβόρα εξαρτήματα του κυκλώματος).

Οι τυπικές ιδέες στο: https://microchip.secure.force.com/micr ... earch&pn=1
Γενική αναζήτηση "Microchip Support": https://www.microchip.com/support/hottopics.aspx
(μη βάλεις φίλτρα, γράψε απλά "pickit" ή "pickit3")

Κάνε κάθε δοκιμή με ηρεμία και ησυχία. Αν δε βγάλεις άκρη, στείλε ένα email στην υποστήριξη πελατών της Microchip με αναλυτικά στοιχεία ("...original PK3, serial#, firmware version, Windows xyz, PICxyz worked, PICabc failed, κλπ.).

Τέλος, ψάξε λίγο το λειτουργικό και την "αυτόματη εξοικονόμηση ενέργειας" που κόβει την τροφοδοσία στα USB ports (το έχουμε συζητήσει εδώ).
USBsuspend.jpg
USBsuspend.jpg (74.72 KiB) Προβλήθηκε 12129 φορές

Re: MPLAB target device ID errors...

Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2017, 23:17
από SeAfasia
Το έχω ήδη κάνει όσον αφορά το firmware,άρα το κάνω disable την αναστολή λειτουργίας;
Προχωράω στην συνδεσμολογία σε ράστερ του σχηματικού και,Γιώργο κάποια μετατροπή στο σχηματικό προτείνεις;
Θα το φτιάξω σε pcb,επίσης περιμένω 3 samples του pic16f688 από την microchip....αυτάααα..!!!

Re: MPLAB target device ID errors...

Δημοσιεύτηκε: 15 Ιούλ 2017, 14:21
από SeAfasia
χαιρετώ και επανέρχομαι,
παράγγειλα από το ebay ένα κλώνο του pickit3 στα 10 ευρώ το γνήσιο θα προσπαθήσω να το στείλω στην microchip για πιθανό rma...
Όταν το παραλάβω θα σας ενημερώσω... :D

Re: MPLAB target device ID errors...

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2018, 00:12
από SeAfasia
δουλεύουν μια χαρά όλα και ο "κλώνος" όπως επίσης και το γνήσιο χωρίς errors...στο νέο MPLAB 8.92 - Pickit3 ver 3.10 - MPLABX ver 4.20..
Aργησα να ανεβάσω οτι το πρόβλημα λύθηκε εν τέλει...έστω και αργά.... ;) ;)